Een eerste indruk van het Ecodorp…

DSC_2926“We draaien de parkeerplaats op, na eerst een tijd helemaal verkeerd te hebben gereden, stappen we uit en zien..

10 tijdelijke woonunits, sommige half -af… rond een open plek wat een tuin zou kunnen zijn, veel bouwmaterialen en een groen hokje wat lijkt op een toilet..

Is dit het dan?

Heel even kan ik mijn teleurstelling niet verbergen maar Wouter prikt er doorheen en zegt: eerst zeker weten voor we het afschieten..

Voorzichtig lopend, want alles was bevroren en ijs, lopen we richting de woonunits waar we Monique, de medeoprichtster van het ecodorp als eerste treffen.  En we treffen het.. want nee zij vind het niet vervelend om haar huis te laten zien en word heel blij van onze vragen en het feit dat wij zo enthousiast over de website waren.

Terwijl we verder praten kijk ik om me heen, zie hier en daar wat mensen klussen, alleen of samen.  Een moeder met haar dochtertje komt net thuis en 3 jongetjes spelen in de ‘binnentuin’ op het laagje ijs.

Raar maar waar, want hoewel de woningen er misschien nog een beetje uitzien zoals je je een heel arm trailerpark in Amerika voorstelt, er is iets met deze plek… het voelt hier goed… en dan niet op het gebied aardstralen, chakra’s of energieën, want daar weet ik niks vanaf, maar door de manier waarop de mensen met elkaar praten, lachen, samen of alleen, werken en de kinderen aan het spelen zijn…

Dan zie ik de touwtjes door de brievenbussen van alle deuren en kan ik me voorstellen hoe heerlijk het hier zit in de tuin als koning winter weer verdwenen is en ik de stoelen zie staan rond een prachtige zelfgebouwde pizza oven.”

Uit het blog van Mariska en Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.