Ecodorp Boekel op TEDxBinnenhof?

TEDxBinnenhofEcodorp Boekel is aangedragen voor TEDxBinnenhof. Iemand van de organisatie van Agenda Stad heeft mijn pitch voor de Challenge Stad van de Toekomst gezien en vond die TEDx-waardig. Die heeft me/ons aangedragen om een TEDxTalk te geven. Dat is een hele eer!

TEDxDamlaan
Ik heb al een keer de eer gehad om een TEDxTalk te geven over Ecodorp Boekel/Ecodorp Brabant. Het thema van TEDxDamlaan was Burgerkracht. Dat was al een hele eer en een hele belevenis. Ik heb nog nooit zo vaak een presentatie geoefend. En ook nog goede begeleiding gekregen van Pauline la Rutte van Conduite.

TEDxBinnenhof
De TEDxTalks van TEDxbinnenhof zijn natuurlijk een klasse apart. Sowieso richt TEDxBinnenhof zich naar Europa, Ideas for Europe is de naam van de website. Een beetje intimiderend, dat geef ik toe, maar er zijn zo’n 4.000 ecodorpen in Europa en velen zijn aangesloten bij Global Ecovillage Network Europe, waar wij ook bij aangesloten zijn. Een TEDxTalk houden, die inspirerend is voor heel Europa, lukt me wel, omdat de wereld van ecodorpen al zo inspirerend is. Het is echt een andere wereld, die bijvoorbeeld op een andere manier energie opwekt om te koken. In Tamera wekt elk gezin zijn eigen biogas om te koken op, met het groente- en fruitafval dat het dagelijks produceert. Elke dag is er 2 uur gas om te koken! Helemaal hernieuwbaar, CO2-neutraal, gratis, lowimpact en ook nog eens circulair!

Agenda Stad
Dit is een ambitieuze organisatie die gedragen wordt door diverse ministeries en grote steden en die o.a. de Innovatie-estafette van 14 april 2016 organiseert en de Challenge Stad van de Toekomst. Agenda Stad denkt breed, groot en aan de toekomst van Nederland en Europa.
Dat wij door iemand van Agenda Stad aangedragen zijn bij TEDxBinnenhof is al een eer op zich!

We zijn dus voorgedragen voor TEDxBinnenhof. En we hebben ook iets te vertellen.
Of het wel of niet doorgaat, we zijn aangedragen voor TEDxBinnenhof.
Daar zijn we al trots op!

Ad Vlems
voorzitter Ecodorp Boekel

2 reacties

  1. Beste Ad
    Een van de core-teamleden is een vroegere klasgenoot van mij. Zal ik een keer een berichtje naar haar sturen om jouw presentatie bij TEDxbinnenhof te steunen?
    met groet
    Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.