Een Biobased, energieneutrale woning op Innovatie Expo 2016

Klik op het gebouw voor meer informatie!

Wat is de Innovatie Expo?
De Innovatie Expo wordt elke twee jaar georganiseerd door de overheid i.s.m. bedrijfsleven en kennisinstituten om te laten zien wat er allemaal ontwikkeld wordt op innovatief, duurzaam gebied. Dit jaar is hij een half jaar uitgesteld omdat Nederland volgend jaar voorzitter is van de EU en de Innovatie Expo wilde combineren met een EU-top. Zodoende kan Nederland aan de rest van Europa laten zien hoe goed we bezig zijn.
De organisatie heeft zo’n 100 projecten verzameld om inhoud te geven aan de Innovatie Expo. Anders dan vorige keren wordt de inhoud overgelaten aan de organisaties die willen bijdragen. Op 8 juni zijn die 100 projecten bij elkaar gekomen in Pakhuis De Zwijger en hebben ongeveer driekwart van de tijd gepraat over de waarden die belangrijk zijn voor de Stad van de Toekomst.

  1. continu zoeken naar verbetering en vernieuwing,
  2. aandacht voor kwaliteit van leven,
  3. creativiteit, samenwerken over grenzen heen en informatie vrij kunnen delen,
  4. persoonlijke ontwikkeling,
  5. bewustzijn van milieu-impact en een langetermijnvisie op de stad.

    Medegefinancierd door Provincie Noord-Brabant

Gisteren ben ik bij de tweede bijeenkomst geweest en het lijkt erop dat het een heel groot gebeuren wordt, met veel interessante, innovatieve projecten, waarvan een paar zelfs nog geheim zijn.
Hier is de website: http://www.innovatie-estafette.nl/

Wat is de locatie van Ecodorp Boekel en ons Biobased Expohuis?
De locatie is naast A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam-Noord (met het pont het IJ oversteken en je bent vlakbij). Het Biobased Bouwplein bestaat nog niet, omdat ernaast nog een gebouw gebouwd wordt. Maar het zal betegeld worden en er komen een paar jonge boompjes te staan. Erika Koehler van het Ministerie van EZ legt in dit filmpje uit hoe het eruit komt te zien en wat er gedaan wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.