Ecodorp Boekel lijsttrekker van De Burger Beweging lijst 17

De Burger Beweging

Pas werd ik gevraagd om samen met 42 andere initiatiefnemers van vernieuwende projecten, kandidaat te staan voor de politieke partij De Burger Beweging. De politieke partij bestaat dus niet uit politici, maar uit vernieuwende burger projecten. De beweging is de ultieme uiting van het motto van de documentaire We doen het zelf wel van Human, waarvan een aflevering (12 feb 16:20 op NPO2) over Ecodorp Boekel gaat.
Een week erna kreeg ik de lijst te zien en bleek dat ze de lijst op alfabetische volgorde van voornaam hadden gezet, waardoor Ad op nr 1 stond. Ik (initiatiefnemer van Ecodorp Boekel) werd dus lijsttrekker. Dat kwam in de krant (AD en BD) en daarna nog bij Omroep Brabant en Hart van Nederland (7 feb late uitzending). De presentator noemde het het leukste interview dat hij ooit met een lijsttrekker gehad had.
En we hebben het gehaald, we staan op de kieslijst nr 17! Volgens de allereerste tellingen van de Stemwijzer, krijgen we drie zetels.

De Burger Beweging kiest ervoor de maatschappij van de toekomst te laten zien. Zo breed mogelijk, zodat voor elk probleem al een praktische oplossing is. En dat is Ecodorp Boekel, een inspirerend voorbeeld van een klimaatpositieve wijk met volop duurzame oplossingen voor wereldproblemen.

We laten in de praktijk zien dat duurzaam leven leuk kan zijn bijv. door ons nog te ontwikkelen boomhuttenhotel wat ontworpen is door bekende kunstenaars. We zijn voor duurzame innovatieve bedrijven een proeftuin om hun innovaties uit te proberen.

Alle initiatieven van De Burger Beweging tonen in de praktijk; Samen zijn WIJ de verandering! Dus stem lijst 17 op 15 maart.DBB

6 reacties

 1. Mijn stem heb je Ad

 2. Maria van der Wiel

  Wat een mooie beweging! Mijn stem heb je ook.

 3. Als jullie de kiesdrempel halen heb je mijn stem

 4. Hoe gaaf is dit zeg ! Gefeliciteerd en succes !

 5. Kunnen jullie me enkele verkiezingsposters opsturen? Voor op mijn en andere ramen.
  En zijn er ook grote verkiezingsbord posters?. Dan ga ik plakken in Maastricht, Stein, Meerssen oa. Wanneer dit nog niet gebeurd is.
  Het is duidelijk waar mijn stem naar toe gaat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.