Mijlpaal: Ecodorp Boekel is verhuisd naar Ecodorp Boekel!

Ad staat in de keuken

De leden van Ecodorp Boekel die al 4,5 jaar woonden in tijdelijke woonunits in Klein Rondeel zijn allemaal verhuisd naar de permanente woningen in cirkel 1 op het ecodorpterrein (tegen de bosrand in Klein Rondeel). Die waren helaas nog niet helemaal klaar. Hier staat Ad bijvoorbeeld in zijn Chainable keuken. De Chainable keukens zijn de eerste circulaire keukens ter wereld. Meer informatie over de keukens vind je in de volgende nieuwsbrief. Achter Ad zie je de enige muur in het hele huis die geverfd en klaar is. We hebben krijtverf gebruikt. Geel past bij ons en is de beste kleur voor de keuken. Op de foto zie je Ad die de zin ‘Ad staat in de keuken’ eens werkelijkheid wilde maken…

Hoe het wonen bevalt? Het slaapt heel rustig, gezonde woonomgeving, lekker warm, zeker als de zon in de ochtend binnen schijnt. In de komende nieuwsbrieven gaan we hierop in.

Als je de leden van Ecodorp Boekel wil feliciteren met de verhuizing, kun je dat in de reactie hieronder doen!

 

34 reacties

 1. Hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal, veel leef genot voor allemaal.

 2. Wauw wat fijn om na zoveel jaren een volgend thuis te maken .
  Veel plezier samen daarmee .
  Groeten Helen

 3. Wat super dit! een hele poos geleden zijn we een paar keer bij jullie geweest en mooi om te zien wat jullie gerealiseerd hebben. ik ben erg trots op jullie. ik hoop dat het veel mensen stimuleert om ook hun droom te verwezenlijken!
  Heel veel woon- werk- en leefplezier…

 4. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal. Veel bewondering voor jullie!

 5. Wat geweldig Ad en Monique!
  Van harte gefeliciteerd, een droom die werkelijkheid is geworden.
  Heel veel geluk met z’n allen.
  Ik kom beslist een keertje kijken.
  Hartelijke groeten,
  Engeltje

  • Van Harte!
   Van afstand lijkt het of het allemaal heel snel en makkelijk ging en ik weet dat jullie hard gewerkt hebben met veel inspiratie
   Kom graag gauw een keer langs
   Harte groet uit Bergen!
   Fredjan

 6. Brigit Schreuder

  Gefeliciteerd met jullie prachtig mooie project en veel woonplezier gewenst samen!
  Het zou heel mooi zijn als we in de toekomst een filmpje te zien krijgen van een woning die helemaal af is. Ik woon niet in de buurt maar kom vast nog een keer kijken als ik in de buurt ben.
  Geniet ervan! Groetjes Brigit.

 7. Het is zo ver: wonen in de permanente woning! Gefeliciteerd! Jullie hebben samen een geweldige prestatie geleverd. Ik ben erg trots op jullie. Bovendien zijn jullie een voorbeeld voor velen die de toekomst van Nederland (en daarbuiten) vorm geven! Dank daarvoor!

 8. Wow! Wat een mooie mijlpaal om te vieren Veel geluk! Lieve groet, Carla

 9. Het komt goed, nog een beetje vochtig maar dat trekt wel weg.

 10. Fantastische prestatie. Uniek op de hele wereld. Dit mooi vormgegeven collectieve woonproject. Bijzondere combinatie van technische en sociale duurzaamheid, vormgeving, materiaalkeuze, interne en externe samenwerking van bewoners en andere belanghebbenden.
  Proficiat en veel succes met alle volgende stappen.

 11. Anja Mastenbroek

  Wat een mooie mijlpaal. Gefeliciteerd en veel succes met de afronding van de wijk. Onze droomwijk in Krimpen aan den IJssel wordt misschien ook ooit gerealiseerd.

 12. Geweldig zo’n mooi project waargemaakt het maakt mijn hart heel blij!
  Wens jullie veel levenslust in jullie project )

 13. Annemarie Hendriksen

  Van Harte gefeliciteerd met jullie mooie woningen!!!

 14. Oh wat genieten en wat een feestje om in je eigen woning te trekken na zoveel energie gegeven te hebben aan dit project. Proficiat !

 15. Als je maar lang genoeg volhoudt, dan lukt het. En het is gelukt. Prachtig!
  En maar gewoon doorgaan.

 16. Geweldig ! Wat heerlijk dat iedereen nu in z’n woning zit. Wat zal dat ongelofelijk lekker slapen. Succes met de opbouw verder, ik hoop dat er ook ruimte is voor even wat rust.

 17. Liesbet van Heel-Doedee

  Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Zodra de Corona maatregelen het toelaten komen we zeker even kijken. Wij wensen jullie veel woongenot.
  Liefs,
  Liesbet en gezin

 18. JA!!! YES WE CAN!

  Eindelijk, en zooo gefeliciteerd!

  Wat een lange adem hebben jullie gehad ; )

  De grap is dat ik nu 300 meter van jullie Blaak huis woon en ik met mijn puppie bij de frietzaak sta kijkend op jullie huis waar het allemaal begonnen is..

  Het laat mij zien wat het boek: Think and grow rich predikt: Met een onbeweegbaar vertrouwen en geloof, samen met laser focus en handelen komt het Universum uiteindelijk samen en geeft wat je altijd diep van binnen wist: Een ecologische samenleving! Jullie zijn kanjers en een vat vol inspiratie!

  Dikke knuf Sharon en het geeft mij het rotsvast vertrouwen dat ik ook op weg ben naar mijn zelfbouw/ecologische bungalow in de natuur ; ) omringd met mensen die ik liefheb..

  Love you

 19. Marika Taborsky, Kunstlab Tilburg

  Hoi Ad en anderen, wat fijn! Geel past ook helemaal bij jou stralende bui zo te zien. Wij, Ton en ik hebben inmiddels een bestaand pand gevonden waar we ons project wonen en ateliers voor kunstenaars kunnen voortzetten. Zo ecologisch als bij jullie zal ons niet lukken met herbestemming. We komen wel heel graag inspiratie bij jullie opdoen over bijvoorbeeld zo’n Chainable keuken. Geniet van wat je hebt bereikt. Helemaal verdiend! Hartelijke groet Marika Taborsky en Ton Lammers

 20. Tof thuis en toffe inspiratiebron.

  Alle geluk.
  Rob Bloemhoff

 21. Geweldig …en wat een blij stralend gezicht.
  Ik ben sprakeloos…maar het doet me denken, jij die mij naar mijn jeugd weer bracht…beleef het als in een sprookje , want de werkelijkheid is soms te hard.
  Hierbij wens ik je met iedereen veel vreugde en geluk, in de dag.

 22. In 3 woorden: GE-WEL-DIG

  🙂

  Keep up the good work!

 23. Susan en Jos Burgers

  Super voor jullie allemaal!!
  Gefeliciteerd en natuurlijk vooral Mirjam, Sander en Arthur!
  We wensen jullie n mooie toekomst in dit Ecodorp wat jullie droom is als aanzet voor een betere wereld!!

 24. Ronald F .Spaan ontwerpbureau

  Eindelijk dan op jullie definitieve plek, volgend jaar komen wij zeker langs, wij blijven jullie volgen, en onze felicitaties natuurlijk, Annette & Ronald, Laren

 25. Tof hoor. Veel geluk en plezier gewenst.

 26. Brederode Nicolaas

  Bonjour Monique en Ad,
  Jullie samen weten een ongelofelijke hoeveelheid positivisme en idealisme met gelijkgestemden te bundelen tot realisme: Ecodorp Boekel. Bravo!
  Ank&Niek, France

 27. Charlotte Luijerink

  Ja fijn mensen, dat er nu echt schot in zit. ik hoop dat het veel navolging in de rest van Nederland krijgt. Het kan dus, een gezamenlijk woonproject op duurzame basis. Ik kom ook graag volgend jaar een keerlangs.

 28. Gefeliciteerd en veel geluk in jullie nieuwe woningen!
  Zodra het kan, als dat virus zijn langste tijd heeft gehad, kom ik zeker op een mooie dag eens een bezoekje brengen aan het mooie Ecodorp! Ik ben blij hierin geïnvesteerd te hebben.

 29. PROFICIAT….. en meer voor jullie allemaal! Een droom wordt werkelijkheid, zelf voor jou Ad. Jij staat in de keuken, ook een mijlpaal. Jacques en ik wensen jullie mooie dromen (die stoppen nooit) en alle liefde en geluk in jullie prachtige ecodorp. Hartegroet, Rian

 30. Goed bezig!

 31. Bregje zus van Pien

  Hartelijk gefeliciteerd doorzetters! Wat hebben jullie een lange adem en een prachtige gedeelde visie! Het is jullie gegund dat het vanaf nu voor de wind gaat. Gemeente Boekel mag ook trots zijn op dit pareltje ❤️ Het zet je gemeente op de kaart van sustainable leven, toekomst bestendig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.