Ecodorp Boekel is geselecteerd als pionier van WijkBV

Hoera! Ecodorp Boekel is geselecteerd als één van de pioniers van WijkBV, van LSA bewoners en Stichting DOEN. Drie jaar lang krijgen we professionele begeleiding om ons buurthuis/kennis- en educatiecentrum op te zetten. En we delen alle info zodat onze kennis en ervaring gedeeld worden!

Wat is WijkBV?

Bewoners in de wijk kunnen door eigenaarschap en zeggenschap zoveel mogelijk zelf bepalen hoe hun wijk eruit ziet. Met ondernemerschap, door het verkrijgen van assets zoals grond en gebouwen, het aanboren en behouden van geldstromen binnen de wijk krijgen bewoners een economische basis. Zo heeft een WijkBV een grote impact op terreinen die het dichtst bij mensen in de wijk staan, zoals wonen, werk en zorg. Lees hier meer op de website van LSA bewoners.

Wat gaan we in Boekel doen?

Ons doel is om een buurthuis te ontwerpen en financieren. Het buurthuis dient ook als een kennis- en educatiecentrum over alle duurzame werelddoelen (SDG’s).

We beginnen met het maken van een werkplan. Onze begeleider van LSA bewoners, Thijs van Mierlo, komt ons daarbij helpen.

LSA bewoners is nog op zoek naar nieuwe projecten die mee kunnen doen! Of jullie project geschikt is, lees je op de website van LSA bewoners.

Eén reactie

  1. CJH.Kandelaars@hetnet.nl

    Ik vind het geweldig en ben zo trots op jullie die dit plan bedachten en uitvoeren in mijn geboortedorp ….geweldig. Allemaal van harte Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.