Ecodorp Boekel bouwt ook mantelzorgwoningen

In Ecodorp Boekel vinden we het belangrijk dat er plek is voor iedereen, ook voor mensen die in het dagelijks leven wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarom gaan we zes woningen opsplitsen tot mantelzorgwoningen. De woningen krijgen een eigen voordeur, eigen huisnummer en een tussendeur naar de naastgelegen woning.

Ondersteuning van mantelzorgers (bijvoorbeeld om overbelasting te voorkomen) maakt expliciet deel uit van de taak van gemeenten in het kader van de maatschappelijke ondersteuning. Hiermee ontlasten we onze gemeente van deze taak.

Als de bouw klaar is, verwachten we met ongeveer 50 volwassenen hier te wonen. Met elkaar gaan we zorgdragen voor de mantelzorgvragers én de mantelzorgers. Gedeelde zorg in een groene woonomgeving, met gezond voedsel uit onze gezamenlijke voedseltuin. Het voorkomt ook eenzaamheid voor de mensen die geen potentiële mantelzorgers in de buurt hebben wonen.

Een van onze uitgangspunten is dat iedereen zijn kwaliteiten zo veel mogelijk kan inzetten. Zorgvragers kunnen een heleboel nog wel. Voor hen is het fijn om dat wat ze wel kunnen te doen en ervan te genieten. Daar bieden wij alle mogelijkheden voor.

Spreek dit je aan, kom dan naar onze volgende infomiddag, elke derde zondagmiddag van de maand. Het start om 13:00 in Nia Domo in het centrum van Boekel. Daarna is er een rondleiding op het terrein en we sluiten af met een gezellige borrel.

Sta je achter dit initiatief, dan kun je ook investeren in ons ecodorp, tegen 2% jaarrente.

Zie ook de artikelen:
Mantelzorgvragers met én zonder mantelzorgers zijn welkom
Zorgzame mensen gezocht!

2 reacties

  1. Wat een goed plan. Zou zo willen maar praktische zaken zitten wel in de weg.

  2. Dat is nog eens een goed idee erbij !

    Groetjes en tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.