Onze hoge ambitie en het feit dat we een burgerinitiatief zijn, zorgt ervoor dat we regelmatig op TV of andere media zijn geweest.
We hebben zelf een aantal interviews met partners over de waarde van Ecodorp Boekel gehad.

Documentaires in de media: 
VPRO Tegenlicht Race naar de superbatterij
De basaltaccu die gebruikt gaat worden in Ecodorp Boekel, is uitgebreid besproken in deze documentaire. Daarna is er ook een Meetup bij Pakhuis de Zwijger geweest.

Afstudeerdocumentaire Voor morgen oktober 2017 (12 min)
Deze documentaire laat zien hoe wij werken aan een duurzame leefomgeving door het realiseren van een Ecodorp. De 12 minuten film start met de kinderen van het ecodorp die spelen en vormgeven aan hun eigen wereld, terwijl de ouders werken aan hun toekomst.
Daarna zie je de selectie van Ad Vlems als Brabant Pionier, waardoor hij mee kon werken aan de Brabantse Omgevingsvisie. Zo kon hij een bijdrage leveren aan een Brabant dat bestand is tegen de toekomstige weersextremen en aan Brabant als inspirerend voorbeeld in de transitie naar schone energie. Brabant heeft de ambitie om in het jaar 2030 niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Human We doen het zelf wel! februari 2017 (30 min)
Een half jaar heeft de cameraploeg van Human ons gefilmd voor een documentaire over burgerparticipatie. En Ecodorp Boekel is daar een heel goed voorbeeld van, vandaar dat één van de directeuren van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu tegen ons zei: ‘Jullie zijn de vaandeldragers van de Nieuwe Werkelijkheid’.

VPRO Hokjesman mei 2016 (6 min)
De zoektocht van de Hokjesman start in Ecodorp Boekel. Hij is op zoek naar de Duurzamen en hij stelt de vragen die de meeste mensen ons niet durven te stellen. De eindconclusie na 44 minuten is heel treffend.

VARA Groen licht maart 2016 (4 min)
Presentatrice Milouska van Groen Licht bezocht ons ecodorp en praatte met Ad Vlems over Hemel(s)water, onze voedseltuin, en vooral ook over onze toekomstige huizen die gemaakt worden van Kalkhennep. Milouska krijgt zelfs een workshop in het bouwen met Kalkhennep in het Biobased Expohuis in aanbouw dat op de Innovatie Expo te zien was!