Documentaire Ecodorp Boekel op NPO2

Een half jaar heeft de cameraploeg van Human ons gefilmd voor een documentaire over burgerparticipatie. En Ecodorp Boekel is daar een heel goed voorbeeld van, vandaar dat één van de directeuren van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu tegen ons zei: ‘Jullie zijn de vaandeldragers van de Nieuwe Werkelijkheid’. De uitzending werd 12 februari uitgezonden.

De serie van zes documentaires gaat vooral over mensen die het heft in eigen handen nemen en verantwoordelijkheid durven nemen. Het lijkt of de mensen van Ecodorp Boekel grote risico’s nemen door aan een toekomst te werken die zo nieuw is dat ze in een experimentele wet terecht zijn gekomen.

Maar zo is het juist niet, onze woningen zullen zelfs tijdens een extreme hagelbui nog veilig zijn. Op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, comfort, gezondheid, functionaliteit, betaalbaarheid en woonplezier is er geen betere plek dan Ecodorp Boekel.

Help ons om ons project neer te zetten!

4 reacties

  1. Prachtig! Ik ben ook heel erg benieuwd naar die doorsnede in de tijd. Het is inderdaad een mooi voorbeeld van ‘de toekomst naar je toe halen’, zelf-leiderschap. Ik houd contact met jullie.

  2. Pingback:Nieuwsbrief nr. 24 - 22 dec 2016 -

  3. Pingback:Nieuwsbrief nr. 01 - 12 jan 2017 -

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.