De Levende Stad benchmark met Ecodorp Boekel als pilot

We gaan regelmatig de meetmethode van ‘De Levende Stad’ gebruiken om de voortgang en de waarde te meten van Ecodorp Boekel voor de samenleving op het gebied van ecologie, economie, educatie, maatschappij en cultuur.

Boeke De Levende StadHet doel van de benchmark van de Levende Stad is een integraal afwegingskader ontwikkelen voor initiatieven die bijdragen aan een in alle opzichten duurzamer toekomst van de stad. Bij die ontwikkeling staat empowerment van de burgers centraal, zodat de stad ‘zichzelf gaat vernieuwen’. De benchmark vormt een hulpmiddel voor de communicatie tussen gemeente, burgers en andere belanghebbenden zodat samenwerking en samen denken ontstaat.

De theorie van de Levende Stad draait om innovaties die leiden tot een meer toekomstgericht stedelijk systeem, een duurzamer gedrag van mensen of een combinatie daarvan. Meervoudige waarde creatie vormt de indicator van de balans in duurzaamheid: sociale waarden (people), ecologische en milieuwaarden (planet), economische waarden (profit) en culturele waarden (voor het ruimtelijk vakgebied: place).
Bron: Ontwikkeling Benchmark ‘De Levende Stad’, geïnspireerd op het boek ‘De Levende Stad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.