De cirkel sociaal stelt zich graag aan u voor…

Mirjam, Pien, Ellen en Ineke

Mirjam, Pien, Ellen en Ineke

Zoals je aan de kleding op de foto ziet, doen we wel heel wat meer dan alleen sociaal wat babbelen. We dragen echt ook ons steentje bij als er op de bouw iets gedaan moet worden.

Het belangrijkste omschreven doel van onze cirkel is het bevorderen van de sociale cohesie binnen de groep bewoners.  Dat doen we o.a door het houden van een tweewekelijkse sharing voor alle ecodorpers.  Daarbij delen we in vertrouwen onze gedachten en gevoelens, die op dat moment in ons opkomen.  Daarnaast hebben we veel informelere sociale momentjes, zoals een openingsrondje voorafgaand aan de bouwdagen, een gezamenlijke lunch, voor wie samen wil eten, en een afsluitingsrondje aan het einde van de bouwdag.

De meewerkdagen zijn favoriet bij de ecodorpers.  Elke zaterdag, op de even weeknummers, is een vrijwilligers-meewerkdag.  Dan verzorgen we ook de lunch voor de aanwezige vrijwilligers, en voor allemaal een heerlijke kom soep.  Het afsluitingsrondje is dan extra feestelijk om alle vrijwilligers van die dag te bedanken.  Het is onze taak ook om vrijwilligers te werven en te begeleiden.  De organisatie om hen veilig en prettig bij ons te laten werken heeft veel tijd en aandacht binnen onze cirkel.

De nieuw geïnteresseerde mensen, die in ons ecodorp willen komen wonen, worden geïnformeerd en wegwijs gemaakt in onze procedure van aanmelding .  Zij worden ook uitgenodigd voor de Social Meetings, die we maandelijks organiseren, om elkaar (ecodorpers en potentiële bewoners) goed te leren kennen.

Een keer per jaar organiseren we een weekend van verbinding voor alle ecodorpers om onze onderlinge relatie te versterken en te verdiepen.

De cirkel sociaal vergadert een keer per week.  Daarbij proberen we wel om onze holarchische structuur te bewaken, maar het blijft wel een echt sociaal avondje.

Eén reactie

  1. Ik ben dolenthousiast over jullie form van samenleving . . .
    een basis vormen met elkaar en voor elkaar en de aarde waarderen en
    niet uitputten, maar benutten met respect . . . dat spreekt mij aan en
    voldoet aan een innerlijke behoefde van mij !
    Ik ben blij met jullie initiatief !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.