De charme van Ecodorp Boekel volgens de VVV

De nieuwe VVV regio Den Bosch e.o. zocht interessante verhalen over de omgeving en kwam in Ecodorp Boekel terecht. Gelukkig hebben de leden van Ecodorp Boekel veel geleerd van de Heemkundekring Boekel, van Stichting D’n Eik en van het wonen in Boekel om te vertellen over de charme van Boekel.

Omringd door vele weilanden, aan de noordzijde van een bos waarlangs de bijzondere Peelrandbreuk loopt, vind je echte Brabantse gastvrijheid en gezelligheid in Boekel. Boekel heeft een heel actief dorpsleven. toen het 700 jaar bestond, heeft 驮 op de tien inwoners vrijwilligerswerk gedaan om de vele festiviteiten tot een succes te maken, zodat de rest ervan kon genieten. De kermis is 驮 van de goedkoopste van Nederland, het jaarlijkse festival Boecult laat zien dat Boekelse mensen van muziek en feesten houden. Op de Auwerwetse Boekelse Oogstdag kun je de geschiedenis van Boekel herleven. Toen wij net een maand in Boekel woonde, fietste ik met mijn zoontje van zes jaar door Boekel en zag hij dat er alweer iets opgezet werd op de markt. Vol verbazing zei hij: ‘In Boekel is altijd wat te doen!’.

Rond Boekel zijn vele fietsroutes uitgezet, je kunt paintballen, shoppen in De Mouthoeve en natuurlijk een bezoekje brengen aan Ecodorp Boekel, waar altijd een bakje koffie of thee klaarstaat voor bezoekers.

Als het aan ons ligt, wordt Ecodorp Boekel de eerste Vital Zone woonwijk van Nederland, een plek waar mensen honderd jaar en ouder worden en nog steeds actief zijn. Lees hier het hele artikel van de Food Journey van het VVV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.