Onze huizen zullen zeer goed geïsoleerd worden. Ramen zijn dan de zwakke schakel in de ketting. We kunnen wel hele hoge rendementsramen kopen, maar dat verhoogt de kosten van elke woning.
Liever willen we bekijken waar we niet zoveel daglicht nodig hebben, ruimten waar we niet vaak overdag zijn en de koude daar beperken door het aantal ramen of de grootte van de ramen te beperken. Dat zal vooral aan de noordkant van de woningen zijn, waar het zonlicht toch al niet direct invalt, dat de koude kant van het huis is.

We willen daar waarschijnlijk meer gebruik maken van solartubes en LED-verlichting dan van ramen. Daardoor hebben we significant minder verwarming nodig.

Deze uitzondering op het bouwbesluit mogen wij maken omdat we de Experimentstatus voor de Crisis- en Herstelwet hebben gekregen. Dat betekent dat als het goed werkt bij ons, het waarschijnlijk aangepast zal worden in het eerstvolgende bouwbesluit!

Heb je zelf een knelpunt rond duurzaam bouwen, dan kun je ons aan de gang zetten en gaan wij het voor je uitzoeken. We hebben in de loop van 6 jaar veel geleerd op dat gebied en hebben een uitgebreid netwerk van innovatieve mensen en bedrijven. Stuur ons je vraag/knelpunt/wens maar.