Communities for Future en EU hebben hetzelfde doel!

Communities for Future is een Europees project waarin Ecodorp Boekel participeert, samen met de Global Goals Community en Global Ecovillage Network Nederland (GEN-NL). Het project Communities for Future (CfF) is opgezet door ECOLISE om de kennis en ervaring van duurzame gemeenschappen als ecodorpen en transition towns te gebruiken als inspiratiebron voor de rest van Europa. Het doel van die communities is hetzelfde als van de EU, beaamt Irena Joveva van het Europese Parlement.

Ze was aanwezig bij de kick-off van CfF, samen met Europese commissaris for Environment, Oceans and Fisheries, Virginijus Sinkevicius en Dubravka Suica, vice-president van de Europese Commissie.

De Nederlandse tak van de CfF is opgezet door Mieke Elzenga (namens LiberTerra), ondersteund door Ad Vlems (namens GEN-NL, Global Goals Community en Ecodorp Boekel) en Noemi Bardas.

Ad en Mieke schrijven mee aan een beleidsplan met inspirerende voorbeelden vanuit de Communities for Future. Dat wordt aangeboden aan de Europese commissie in september van 2021. Als je bovenstaande filmpjes hebt gezien, weet je dat ze dat interessant gaan vinden.

Ben je lid van een ecodorpinitiatief of een Transition Town, kun je meedoen aan de volgende online meeting van CfF op 23 februari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.