Cobouw Duurzaamheids Award is voor Ecodorp Boekel!

Ecodorp Boekel werd uitgeroepen tot het meest duurzame project en wint daarmee de Cobouw Award Duurzaamheid. Op 16 november ging Martijn Bak van Ecodorp Boekel de prijs in ontvangst nemen.

Het project is volgens de jury niet alleen een voorbeeld op het gebied van klimaatvriendelijk bouwen, maar heeft ook volop aandacht voor duurzame energie, biodiversiteit en haar gemeenschap.

Ecodorp Boekel dankt het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en Provincie Noord-Brabant voor de financiële ondersteuning. Er zijn al 17 directeuren van ministeries op bezoek geweest bij het ecodorp, zelfs toen er nog niks te zien was en alleen de hoge ambitie bestond. De hele top van de Provincie Noord-Brabant is al op bezoek geweest en heeft het ecodorp financieel ondersteund omdat Ecodorp Boekel voor de provincie een proeftuin en showroom is hoe de provincie wil dat alle Brabanders in 2050 wonen.

Zonder onze architect Huub van Laarhoven had de hoge ambitie nooit gerealiseerd kunnen worden. Samen heeft het team een prestatie geleverd die al eerder dit jaar beloond werd met de Duurzaam Bouwen Award.

Deze award is nog veel belangrijker, omdat Cobouw het oudste bouwmagazine van Nederland is en daarom veel bouwbedrijven kan bereiken. Binnenkort komt er een special uit over Duurzaamheid, waarin Ecodorp Boekel ook een rol speelt en gaat de Cobouw Fixer Thomas van Belzen binnenkort het klimaatpositief bouwen fixen!

3 reacties

  1. Geweldig en van harte gefeliciteerd allemaal.
    Ga zo verder en door met al jullie positiviteit!

  2. Prachtig projectn dat het ook echt verdient , en goed ub beel gebracht , mede door Cobouw, gefeliciteerd Ecodorp Boekel!

  3. geweldig en gefeliciteerd
    Blijf zo doorgaan, jullie hebben het echt verdiend..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.