Circulaire vloer van chocolade op ons verlanglijstje

Onze nieuwste partner is het bedrijf Kornuyt dat de missie heeft om de circulaire economie te versnellen en stimuleren. En dat doen ze ook in hun nieuwste collectie circulaire vloeren met de mooie naam Nature’s Finest!

Buitenvloer cacao Nature’s Finest van Kornuyt

Wij mochten één van de onderstaande vloeren kiezen voor ons Kunstenaars-Expohuis en we kozen voor een vloer van de doppen van cacaobonen, de grondstof voor chocolade. Aangezien Nederland de derde grootste producent van chocolade is, hebben we nog genoeg afval van deze industrie om te gebruiken.

Deze week is Serge Kornuyt langs gekomen om ons te laten kiezen tussen de soorten vloer. De filmploeg van de Humanistische Omroep Human was gelukkig aanwezig om zijn uitleg op te nemen, dus hopelijk weten heel veel mensen na 12 februari (want dan komt de documentaire op NPO2) wat er allemaal mogelijk is in een circulaire economie. In ieder geval weten de Technasiumleerlingen van het Dr. Knippenbergcollege uit Helmond het nu al. Ze hebben allemaal mogen ruiken aan de grondstof voor onze vloer.

Nature’s Finest van Kornuyt
Je kunt kiezen uit een vloer van eierschalen (wit), cacaodoppen (bruin tinten) of koffievliezen (geelbruin). En van elke soort, zijn er variaties.
Meer informatie over Nature’s Finest op de website van Kornuyt

Kornuyt is lid van Biobased Delta en partner van MVO Nederland. Ze hebben 35 jaar ervaring met vloeren.
Ecodorp Boekel is een testlocatie voor producten van ondernemers van Biobased Delta en is proeflocatie voor circulaire ondergrondse leidingen van een project van MVO Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.