Duurzame VloerenOnze nieuwste partner is het bedrijf Kornuyt dat de missie heeft om de circulaire economie te versnellen en stimuleren. En dat doen ze ook in hun nieuwste collectie circulaire vloeren met de mooie naam Nature’s Finest!
Wij mochten één van de onderstaande vloeren kiezen voor ons Kunstenaars-Expohuis en we kozen voor een vloer van de doppen van cacaobonen, de grondstof voor chocolade. Aangezien Nederland de derde grootste producent van chocolade is, hebben we nog genoeg afval van deze industrie om te gebruiken.

Deze week is Serge Kornuyt langs gekomen om ons te laten kiezen tussen de soorten vloer. Lees hier meer hoe de cameraploeg en de leerlingen hierop reageerden.

Nature’s Finest vloeren
Je kunt kiezen uit een vloer van eierschalen (wit), cacaodoppen (bruin tinten) of koffievliezen (geelbruin). En van elke soort, zijn er variaties.

Cacaodoppen (Full of Beans)
Het afval van de cacao-industrie (cacaodoppen) wordt meestal verbrand of gecomposteerd. Het is beter om van afval een zo hoogwaardig mogelijk product te maken, dus een vloer is een veel betere bestemming voor deze grondstof. Over de cacaodoppen wordt hars gegoten waardoor het een prachtige bruin gemêleerde vloer wordt, welke veel warmte uitstraalt.

Eierschalen (Full of Eggs)
Op eieren lopen kan nu echt. Het ziet er ook nog eens uit als een marmeren vloer, maar dan nog extra bijzonder!

Meer informatie over Nature’s Finest op de website van Kornuyt