Carsten stelt zich voor…

Ik ben Carsten en woon bijna een jaar in het ecodorp.  Het is hier helemaal geweldig!

Ik werk vooral in de bouw en in de tuin.  Daarnaast doe ik iets met IT, ben ik nutsbeheerder en voedselbosbeheerder.  Werken voor geld doe ik online.  Ik programmeer webapplicaties die ik in mijn webshop verkoop.

Zelfvoorziening is erg belangrijk voor me.  Ik heb al bijna een jaar geen groente gekocht!  Vrijwel alleen maar uit de tuin en wildpluk groen-spul gegeten.  Gelukkig wonen we dicht bij een bos.  Daar heb ik kastanjes geraapt en bessen geplukt.  Ik maak graag jam, chutneys en wijn van wat ik maar kan vinden.  Ook conserveer ik etenswaren door fermentatie, en droog groenten en noten als er teveel is, voor in de winter.  Nieuwe dingen koop ik vrijwel nooit, alles zoveel mogelijk 2dehands.  Behalve dat dat beter is voor het milieu, maakt het dat dingen een verhaal hebben en ‘kleurrijker’ zijn.

Ik heb eerder in verschillende gemeenschappen gewoond, in Engeland en Nederland.  En ook wel vrijwel alleen in een hutje op de hei.  Ik kan goed tegen alleen zijn, maar in een groep wonen is toch echt veel praktischer en gezelliger.  Om de week komt mijn zoon het weekend bij mij. Dan gaan we helemaal los in onze man-cave 😉

Sinds kort heb ik 3 kippen en daar heb ik een ‘kippentraktor’ voor gemaakt.  Dat is een mobiel kippenhok, zodat de kippen steeds ergens anders kunnen scharrelen.

De grootste uitdaging hier vind ik dat ik altijd te weinig tijd en energie heb om alles te doen wat ik eigenlijk zou willen doen.  Maar daar zit iedereen hier mee.  Steeds doen wat de hoogste prioriteit heeft en ondertussen in de gaten houden dat je niet overwerkt raakt. Want dat is hier, ondanks meditatie, vrij makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *