Brabants Pionier Ecodorp Boekel

2017 is het jaar waarin de inhoud van de Brabantse Omgevingsvisie wordt vormgegeven.
Provinciale beleidsmakers en visievormers trekken Brabant in om gezamenlijk te werken aan ambities voor een veilig, gezond en duurzaam Brabant in de toekomst. Elkaar zo goed mogelijk versterken staat daarbij centraal. En daar ligt de kracht van Ecodorp Boekel!

Brabant PioniersDaarom heeft de Provincie ons gekozen tot één van de 20 Brabants Pioniers nadat ik een pitch had gegeven. Vorige keer dat ik zo’n pitch gegeven heb, was voor de Challenge Stad van de Toekomst. Wij zaten in de halve finale en mochten voor een jury pitchen. Nadat ik gepitcht had, pitchte een uitvinder (Albert Jansen) die een oplossing had voor drinkwatertekorten. Hij kwam naast me zitten en zei dat hij ons een leuk project vond en ons wilde adviseren voor ons waterplan. Hij kwam daarna naar Boekel en zijn project was ondertussen toegelaten tot de finale. Ik bood ons ecodorp aan als een plek om zijn prototype te plaatsen en dat deed hij ook.

Twee maanden later presenteerde ik zijn prototype voor VARA Groen Licht! Daarna maakten we nog bier van zijn hemel(s)water en mochten hij en ik samen nog zijn project presenteren tijdens een grote bijeenkomst over de Challenge Stad van de Toekomst. Uiteindelijk won hij de juryprijs van de Challenge Stad van de Toekomst.
Hij vertelde dat hij lang niet zover was gekomen zonder de samenwerking met Ecodorp Boekel.
En zo zie je weer…de kracht van Ecodorp Boekel. En die gaan we inzetten om de Omgevingsvisie van Brabant uit te dragen.

 

Eén reactie

 1. Pieter van den Berk

  Een tijd geleden hebben we na onze vrijdagochtendwandeling van het IVN Veghel op de Perekker in Boekel, toevallig gesproken met een zekere Wies van het Ecodorp. Zij heeft ons een en ander verteld over het dorp en de tuin..
  Een kort verslag hiervan staat in ons IVN-blad
  Vrijdag , morgen 9-2-2017 , wandelen we weer.
  Misschien kunnen het Ecodorp even aandoen en een rondleiding krijgen van een van jullie.
  Ik zal het IVN-blad voor Wies meenemen.
  Uiteraard kan het bezoek ook op een andere vrijdagmorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.