BrabantAdvies benoemt Ecodorp als voorbeeld voor Brabant Living Lab

Brabant één groot Living Lab

De wereldproblemen die we voor onszelf gemaakt hebben, vereisen een totale kanteling van de samenleving. ‘Minder slecht’ is niet goed genoeg, we zullen moeten leren om een positief effect op onze omgeving te hebben. Daarvoor zullen we moeten innoveren en snel ook.

BrabantAdvies adviseert daarom de Provincie om van Brabant één groot Living Lab te maken:

Brabant is een provincie van innoveren, vernieuwen en versnellen. Innovatie heeft in het bestuursakkoord ‘Beweging in Brabant’ een centrale plaats gekregen. Brabant komt in beweging, maar beweegt Brabant wel snel genoeg om de (internationale) ontwikkelingen bij te houden of misschien zelfs voor te blijven? Hoe kan worden ingespeeld op het veranderende speelveld rond innovatie en wat betekent dat voor de rol van overheden, bedrijven, kennisinstellingen én van burgers. In dit advies aan de provincie presenteren we de nieuwe stappen waarmee Brabant invulling kan geven aan haar visie op de toekomst om één groot levend laboratorium van vernieuwing te zijn, de testomgeving voor de wereld van morgen.

BrabantAdvies heeft 24 kiemen benoemd tot voorbeelden voor Brabant als Living Lab. Raad eens welk Brabants ecodorp erbij staat? Nou, nou? 😉

Vind je het ook belangrijk dat Brabant een Living Lab wordt? Investeer je mee om dat te realiseren?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.