Brabant wordt een living lab

triple-helix-voorbij-kiem-4De research community NxtStps Brabant is een besloten online platform  50 deelnemers waarin mensen met affiniteit met (sociale) innovatie uit het Brabantse bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs, onderzoek en overheid het gesprek aangaan over de vermaatschappelijking van het Brabantse innovatiebeleid.

Vragen die centraal staan: Hoe wordt Brabant ‘één groot living lab‘, waar vernieuwing en innovatie de standaard zijn? Wat vraagt dat van ons innovatiebeleid? Gaan we de Triple Helix voorbij?

Ecodorp Boekel is ook geselecteerd om te participeren op dit platform. En daarmee begint het antwoord op de laatste vraag. Want de Triple Helix bestaat uit slechts drie partijen en burgers speelden daar geen rol in.

En toch zijn veel burgerinitiatieven leidend geweest in de transitie naar een duurzame samenleving. Denk maar eens aan de honderden energiecoöperaties die de laatste jaren door burgers zijn opgericht en wat hun waarde is in de transitie naar duurzame energie. De grote organisaties in de Triple Helix hebben liggen slapen op dat gebied en burgers zijn de wakkere pioniers geweest. De Kiemen van Het Nieuwste Brabant zijn al voorbij de Triple Helix en Ecodorp Boekel is er toevallig eentje van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.