Brabant Pioniers werken mee aan de Brabantse Omgevingsvisie

Hier staan we dan, de twintig Brabant Pioniers samen met gedeputeerde Erik van Merrienboer (voor het geval iemand zich al afvroeg; Wie is die man naast Ad Vlems? Dat is Erik).

We zijn zo’n zes keer bij elkaar geweest (de eerste keer zit in de documentaire ‘over Morgen’), waarvan de meest inspirerende toch wel het Omgevingslab XL was. Vooral inspirerend, dankzij de presentatie van visionair Ruud Veltenaar, die waarschuwde dat onze mooie Waddeneilanden weleens weg zouden zijn in 2050 als we niet heel snel een heel hoge ambitie krijgen en eindigen met CO2-uitstoot. En een filmpje van een weerman die een weerbericht van 2050 liet zien; ‘Het is vandaag weer 37 graden, morgen komen er twee supercellen over Nederland, maar daarna klimt de temperatuur weer heel snel terug naar de 37′.

Ik heb een paar keer geparticipeerd in de werkgroep van ambtenaren die als taak hadden om Brabant Klimaatzeker te maken. Mijn ambitie daarin was vrij hoog, maar ja, over een jaar zijn onze eerste tien woningen helemaal werkend op duurzame energie en wonen we in woningen waar CO2 in opgeslagen zit! Investeer jij mee om dit doel te halen?
Ik denk niet alleen dat het kan om Brabant in 2030 op 100% duurzame energie te hebben, ik denk dat het niet anders kan!

In de voorlopig laatste bijeenkomst heb ik nog een rondleiding door het ecodorp mogen geven aan mijn collega Pioniers en de betrokken ambtenaren. Dat vond ik erg leuk. En gelukkig is de omgevingsvisie nog niet klaar. Ik wil nog steeds mijn bijdrage leveren.

Wil jij investeren in Ecodorp Boekel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.