Bouwen op staal, je moet het maar kunnen!

Elk bouwbedrijf in de buurt kan je vertellen of het in jouw regio mogelijk is om ‘op staal’ te bouwen. Dat betekent niet dat je op een stalen fundering bouwt. Op staal bouwen betekent dat je de bovengrond afgraaft tot aan het wit zand, waarop je huis komt te staan. In ons geval leg je daarna Geotextiel neer om te zorgen dat het zand zich niet gaat vermengen met de echte fundering: het glasschuim!
De term ‘op staal’ komt waarschijnlijk uit het Oudgermaans van ‘op staan’. De reden dat het al zolang succesvol is, is omdat het de goedkoopste manier van funderen is en er weinig energie en materiaal voor nodig is om te realiseren. 

Je hebt een geotechnisch onderzoek nodig om te bewijzen dat de ondergrond geschikt is om op te bouwen. In Nederland is het eigenlijk alleen mogelijk om op staal te bouwen op zand- of kleigrond. 

Hieronder staat een foto van de afgegraven grond van één van onze cirkels.

2 reacties

  1. Wat ziet dat er prrrrachtig uit! Ik lees al meer dan 10 jaar jullie mails en heb diep respect voor jullie onstopbaar zijn! Chapeau

  2. Geweldig dat jullie zo ver zijn. Heel mooi en inspirerend om het zo te mogen volgen! Dank je wel voor alle voorwerk, hopelijk voor velen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.