Boskabouters tot Innovators

Ecodorp Boekel stond heel uitgebreid en goed beschreven in de weekendeditie van het Brabants Dagblad; ‘Boskabouters’ halen in Boekel hun gelijk. We hebben heel veel positieve reacties op dat artikel gekregen. Het beeld dat veel mensen van Ecodorp Boekel hadden, is veel positiever geworden.

Het grappige is dat de VPRO Hokjesman ooit een documentaire heeft gemaakt over de ‘duurzame mens’. Zijn zoektocht begon in Ecodorp Boekel en zijn eindconclusie was ‘Wat de duurzame mens zo bijzonder maakt, is dat hij eigenlijk geen gelijk wil krijgen’. Die eindconclusie klopte helemaal: wij willen niet dat er in Nederland ooit nog een overstroming komt zoals in 1953. We willen niet dat de generaties na ons tien keer hogere kosten voor levensonderhoud hebben als wij nu hebben. Daarom willen wij bewijzen dat het mogelijk is om met een positieve impact op onze omgeving te leven.

 Bouwtotaal schreef een artikel over de innovaties in onze woningen. De eer daarvan delen we met onze aannemer Eco+Bouw. Als je op zoek bent naar een aannemer die hoge ambities heeft op het gebied van circulair en biobased bouwen en met je meedenkt om de hoogste ambities betaalbaar te maken, dan kom je bij Eco+Bouw terecht. Wij vertelde ze dat we liever geen cement in onze woningen willen, want cement is verantwoordelijk voor 8% van alle CO2 uitstoot wereldwijd, meer dan de uitstoot van heel Europa! Toen vonden zij SQAPE en A. Jansen uit Son die een innovatief alternatief op beton hadden, dat gemaakt wordt van afval en zonder cement kan!

Eén reactie

  1. Ook in Eindhovens Dagblad van afgelopen zaterdag stond hetzelfde artikel gepubliceerd als wat een week eerder in het Brabants Dagblad stond.
    Ook in Cobouw van februari is er volop aandacht voor de ontwikkelingen in Ecodorp Boekel.
    https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2020/02/boekel-bouwt-woningen-met-geopolymeren-iets-taaier-en-agressiever-maar-stukken-duurzamer-101281825

    Erg interessant om de ontwikkelingen en voortgang te volgen.
    Heel veel succes gewenst hiermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.