We hebben onze twee boomhutten laten ontwerpen door professionele kunstenaars, Jeroen Doorenweerd en Ben Raaijman.
Daarmee tillen we dit project naar een hoger niveau.
Uitgangspunten zijn:
1. dat het er mooi uitziet;
2. dat het een lange levensduur heeft;
3. dat het goed geïsoleerd is, waardoor het ook in andere seizoenen dan de zomer gebruikt kan worden;
4. dat de bomen niet beschadigd worden door bijvoorbeeld op palen te bouwen.

Stamboom van Ben Raaijman
De boomhut van Ben Raaijman lijkt uit het bos te komen en staat symbolisch voor de verbinding die Ecodorp Boekel heeft met zijn natuurlijke omgeving. Ben heeft op een briljante wijze diverse functies zoals douche, pantry en toilet in de stam van de boom ingebracht. Door de wenteltrap op te lopen, kun je ze bereiken. Vanaf het terras heb je een vrij uitzicht over het ecodorp en de bomen, het bos en het weiland erachter.

Lees hier wat Ben Raaijman zelf over zijn ontwerp zegt

.

 


Wijstwoning van Jeroen Doorenweerd
De boomhut van Jeroen Doorenweerd lijkt uit de roestige, ijzerhoudende grond te komen die kenmerkend is voor de Peelrandbreuk. Het staat symbool voor het respect dat de ecodorpers voelen voor de omgeving waar ze deel van uitmaken. Vanaf het ruime terras heb je uitzicht over het weiland, het bos en de roodkleurige Zandhoekse Loop die langs de boomhut loopt. Je komt tot rust bij het geluid van het murmelende watervalletje.

Lees hier wat Jeroen Doorenweerd zelf schreef over zijn ontwerp.

 

 

De realisatie van dit project is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant en door advies van Kunstloc Brabant. kunstlocbrabant.nl/financiering.