Biobased Bouwcentrum in Ecodorp Boekel

Biobased Bouwen is de toekomst van het bouwen, vertelden experts van TNO, universiteiten en hogescholen tegen ons. Wij vinden dat ook. Met een groep van 20 mensen gaan we Ecodorp Boekel bouwen. We willen een inspirerend voorbeeld zijn voor duurzaam leven en we gaan daarom onze duurzame woningen bouwen met organische materialen, zoals hout en kalkhennep. We willen laten zien dat het kan en hoe het kan, en daarmee anderen inspireren.

We hebben nu een grote werkplaats nodig om de onderdelen van onze woningen voor te bereiden.

We kunnen de werkplaats overnemen van een ander ecodorp, Aardehuis in Olst. Inbegrepen zijn de houtbewerkingsmachines, twee zeecontainers voor opslag van gereedschap en een bouwkeet voor de organisatie.

De werkplaats is 25 meter lang en 13m breed en bevat tevens een kantine gedeelte om in te pauzeren en na het werk gezamenlijk te eten. Het wordt in de bouwperiode het centrum van het ecodorpleven en de voortgang zal door wekelijkse Youtubefilmpjes gemakkelijk te volgen zijn.

Dankzij deze werkplaats kunnen wij onze innovatieve, duurzame woningen gaan bouwen. We streven ernaar onze woningen CO2-negatief te maken (meer CO2 zit in de woningen dan nodig was voor de bouw). Ook worden ze energiepositief.

Het Biobased Bouwcentrum en alles wat erbij hoort, kost 20.000 euro (inclusief transport).

Wil je ons ook ondersteunen om dit te bereiken?
Lees hier meer, bekijk het leuke filmpje en steun ons.

 

Eén reactie

  1. Martin Blind

    Ben reuze benieuwt hoe het allemaal gaat draaien.
    Ik kom morgen even kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.