Het EmpoweringPeople programma was een groot succes en als afsluiting mochten wij een presentatie geven. Het thema is; Nederland kantelt.
Als je iemand weet die interesse heeft in duurzame energie, stuur dan deze nieuwsbrief door. Want ons geplande Micro Smart Grid hebben we ingeschreven bij de P-NUTS Awards. Stem op ons.
En we zoeken nog steeds bewoners voor als we over drie maanden verhuizen. Kom naar onze infomiddag en laat je inspireren.
Veel leesplezier, Ad Vlems

---

Infomiddag Ecodorp Boekel 5 april

Kom ook, want over enkele maanden kunnen we al op het terrein aan de gang en in juni/juli wonen we er al! Daarom geven we dit jaar elke eerste zondagmiddag van de maand een presentatie en rondleiding. Dat begint in Nia Domo (St. Agathaplein 6, Boekel) om 13:00 en duurt tot 17:00. Het wordt inspirerend, kan ik beloven (want dat horen we steeds terug).

Lees meer

---

Micro Smart Grid van Ecodorp Boekel aangemeld voor P-NUTS Awards 2015

Jeremy Rifkin heeft al bij Tegenlicht uitgelegd dat in de toekomst woningen zullen worden gekoppeld in Smart Grids en onderling stroom uit zullen wisselen. Ze zullen de opgewekte stroom opslaan in waterstof en gebruiken wanneer stroom nodig is. Wij willen een voorbeeld zijn van zijn toekomstbeeld. Onze woningen zullen meer stroom produceren dan nodig is voor de huizen, zodat we …

Lees meer

---

EmpoweringPeople eindpresentatie Ecodorp Boekel

Bij de eindbijeenkomst van ons EmpoweringPeople programma hadden de mensen van Greenwish gevraagd of ik namens de initiatiefnemers de vraag zou willen beantwoorden waarom het voor Ministeries belangrijk is om kleinschalige, lokale initiatieven te ondersteunen. Actieve burgers zijn bezig met de trending topics van morgen. Onderwerpen als circulaire economie, duurzame stadslandbouw en duurzame energie zagen we vele jaren geleden al …

Lees meer

---

Amber's blog 2: Onze overheid gaat voor Duurzaam Nederland

Donderdag 19 maart mocht ik mee naar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) voor de slotbijeenkomst van Empowering People. Ik ben zo blij met deze stage! Ad vertelde me dat hij normaal gesproken nooit zoveel gesprekken met overheidsinstanties heeft, maar toevallig nu ik stage loop bij Ecodorp Boekel, heb ik er al twee mogen meemaken. Alsof het op de …

Lees meer

---

Huidige status Ecodorp Boekel

Als alles goed gaat, wonen we over enkele maanden op het terrein. We zijn bijna klaar met de ondernemingsplannen van de eerste twee ondernemingen.
Onze energieplannen beginnen ook vorm te krijgen, het Micro Smart Grid wordt de basis ervan.
Binnen drie jaar gaan we het eerste kwart v/d grond kopen en beginnen met de bouw van een cirkel van 10 bijzonder duurzame woningen, gemaakt van hout en kalkhennep.
We hebben een coöperatie opgericht die de grond en bouwmaterialen gaat kopen. Wij gaan zelf met eigen handen bouwen (onder leiding van een expert) en later huren we onze woning.

We hebben nu nog nieuwe toekomstige buren nodig met een hart voor duurzaamheid, die aan zelfreflectie kunnen doen, graag in een gemeenschap willen leven (met ruimte voor privacy), tijd willen investeren en vertrouwen kunnen opbrengen.
Weet je iemand die daarmee bezig is, stuur dan deze nieuwsbrief door, je weet nooit...

---