De vergunningaanvraag is bijna de deur uit, in mei/juni gaan de leden van Ecodorp Boekel op het terrein wonen in tijdelijke woningen. We zijn ondertussen met een sterke groep, met een financieel adviseuse, een docent Installatietechnieken, een marketingdeskundige, een fondsmedewerker en nog een aantal andere leden met handige eigenschappen. We hebben nog wel meer leden nodig, dus meld je aan voor de infomiddag, want...Fase 1 gaat beginnen!
Veel leesplezier, Ad Vlems

---

Infomiddag Ecodorp Boekel

Doeners en ondernemers meld je aan, want over enkele maanden kunnen we al op het terrein aan de gang en in juni wonen we er al! Daarom geven we dit jaar elke eerste zondagmiddag van de maand een presentatie en rondleiding. Dat begint in Nia Domo (St. Agathaplein 6, Boekel) om 13:00 en duurt …

Lees meer

---

Warm geld voor Ecodorp Boekel

Over enkele maanden gaan we al op ons terrein wonen, dus hebben we nu geld nodig om de nodige aanschaf te doen. We hebben natuurlijk onze eigen inleg (eigen vermogen, heet dat). We kunnen geld lenen (vreemd vermogen, noemen ze dat), maar jullie kunnen ons ook steunen met een donatie en jullie donatie noemen we dan ‘warm geld’. Dus wens je dat ons ecodorp er komt, steun ons dan met warm geld door een bijdrage over te maken naar
Rekeningnummer: NL48 RABO 0143 3198 92
t.a.v. Ecodorp Boekel
Bij de omschrijving: Donatie van (je naam).
Doneer je 100 euro of meer, dan krijg je een overnachting in één van de toekomstige boomhutten aangeboden!
Hieronder zie je welke foto's we ter inspiratie aan de kunstenaars geven....

Lees meer

---

Leercirkel Ecodorpen verduurzamen Nederland werpt vele vruchten af

Op 22 januari is de eerste bijeenkomst geweest van de Leercirkel Ecodorpen verduurzamen Nederland. Het doel was om te komen tot een gezamenlijke maatschappelijke ambitie tussen ecodorpen (Olst, Bergen en Boekel) en gemeenten, provincies, kenniscentra, een duurzame bank (Triodos) en zelfstandige ondernemers. Dat heeft veel in gang gezet voor ons ecodorp …

Lees meer

---

EmpoweringPeople-blog over Ecodorp Boekel

Steven Wouda, medewerker directie Participatie van het Ministerie van IenM blogt over zijn ervaringen na het gesprek met Ad Vlems, initiatiefnemer van Ecodorp Boekel in het kader van EmpoweringPeople. Ecodorp Boekel. Wat moet ik me daarbij voorstellen? En waar ligt dat eigenlijk?

Lees meer

---

Huidige status Ecodorp Boekel

Als alles goed gaat, wonen we over enkele maanden op ons toekomstige ecodorpterrein.
De eerste vijf jaar mogen we de grond pachten, mogen we in 10 tijdelijke woningen op het terrein wonen en enkele duurzame ondernemingen opstarten, zoals een aantal zeer bijzondere boomhutten, die ontworpen worden door wereldberoemde, Nederlandse kunstenaars.
Binnen drie jaar gaan we het eerste kwart v/d grond kopen en beginnen met de bouw van een cirkel van 10 bijzonder duurzame woningen, gemaakt van hout en kalkhennep.
We hebben een coöperatie opgericht die de grond en bouwmaterialen gaat kopen. Wij gaan zelf met eigen handen bouwen (onder leiding van een expert) en later huren we onze woning.

We hebben nu nog nieuwe toekomstige buren nodig met een hart voor duurzaamheid, die aan zelfreflectie kunnen doen, graag in een gemeenschap willen leven (met ruimte voor privacy), tijd willen investeren en vertrouwen kunnen opbrengen.

---