Waarschijnlijk ken je het verhaal van de blinden die een olifant onderzoeken. 

Degene die de slurf vast pakte, dacht dat het een slang was, degene die een poot betaste, dacht dat het een boom was, een ander dacht dat het een touw was, want die voelde de staart.
De blinde mannen en de olifant is een gelijkenis uit de oudheid die tegenwoordig gebruikt wordt als waarschuwing tegen mensen die alleen zien wat hun interesseert. De eenvoudige reden is dat onze perspectieven en onze levenservaringen onze toegang tot de waarheid kunnen beperken en ons tot verkeerde conclusies kunnen leiden. We kennen eenvoudig maar een deel van het verhaal.

Om te begrijpen wat Ecodorp Boekel écht is, gaan we daarom 16 thematische nieuwsbrieven uitbrengen als start van een certificatenactie, waardoor mensen kunnen investeren in het realiseren van een inspirerend voorbeeld voor een duurzame samenleving.

Vind je een nieuwsbrief interessant, lees hem dan uit. Vind je het onderwerp niet zo interessant, stuur hem dan door naar iemand die het wel interessant vind. Daarmee help je ons het hele verhaal te vertellen.

---

Infomiddagen Ecodorp Boekel

De eerste 18 volwassenen en 8 kinderen wonen nu al op het terrein! Er is nog één plekje vrij, dus als je interesse hebt, raad ik je aan om naar de infomiddag te komen. We geven elke derde zondagmiddag van de maand een presentatie en rondleiding. Dat begint in Nia Domo (St. Agathaplein 6, Boekel) …

Lees meer