10 goed bewoonbare en betaalbare tijdelijke woningen te koop!

Foto door Jeroen Komen. Bestel zijn boek Ik kan vliegen op www.ikkanvliegen.nl

Dit zijn de woningen waar de eerste tien ecodorpers al vier jaar in wonen. Ze hebben al in drie documentaires gespeeld, in die van Human, de VARA en de VPRO. Er staat een foto van de woningen in de voortgangsrapportage van de Crisis- en herstelwet (zie onderaan) en laatst vloog er nog een bevriend piloot over die er een foto van genomen heeft (zie foto rechts). We hebben ook een leuk filmpje gemaakt over de bouw van de tijdelijke woningen en het leven in het eerste  jaar, en een plattegrond hoe je ze in elkaar kunt zetten.

We raden startende woongemeenschappen en ecodorpen altijd aan om zo snel mogelijk op het terrein te gaan wonen waar ze willen bouwen (naast de bouwplek). Het overleggen, samenwerken, bouwen en borrelen wordt allemaal veel gemakkelijker als je bij elkaar woont. Voor de kinderen is het geweldig dat ze zo dichtbij hun ecodorpvriendjes hebben. Dat was mijn pitch, nu de praktische zaken.

Tussen 15 oktober en 15 november moeten de 34 units uit elkaar gehaald en opgehaald worden. Wij kennen een bedrijf (De Schans in Oirschot) dat dit voor je wil regelen, dan heb je daar zelf geen sores mee. In de grond zitten stroomkabels, waterleidingen en rioolbuizen (gescheiden grijs en zwart waterbuizen). Die krijg je erbij, want die moeten ook uit de grond gehaald worden. We moeten de grond schoon opleveren aan de gemeente, die het als losse percelen gaat verkopen aan Boekelse mensen.

In de units zitten geen verwarmingssystemen, onze infraroodpanelen (vier panelen per woning) gebruiken we straks in onze duurzame badkamers in de permanente woningen. Onder de units liggen betonnen funderingsplaten van 250cm x 118cm. Er zitten 10 meterkasten bij.

Wil je meer weten, vul dan het contactformulier in en stel je overige vragen of vraag om een afspraak.

9 reacties

 1. Hallo,

  Verkopen jullie de woonunits (2 woningen en 1 badkamer) ook per stuk? Hoeveel vragen jullie voor een woonunit?

  Groetjes, Sandra

 2. Op welk nummer kan ik u bellen en wat is de vraagprijs voor de woningen ?

 3. F.P.H Leenen

  Hallo,
  Ja, wij zijn geinteresseerd. Maar natuurlijk moeten we even overleggen over prijs, transport en opslagmogelijkheden. we willen een unit wel neerzetten op het terrein van ons project BuitenDelen maar ,moeten nog vergunning regelen en bouwplaats inrichten…….
  graag contact
  vriendelijke groet,
  Frank Leenen
  coöperatie BuitenDelen

 4. Roos ten have

  Hoi,
  Zou ik deze unit ook als stacaravan kunnen gebruiken. Welke afmetingen heeft het huisje. Want dan zou ik graag de prijs weten.

  Dank u.

  Roos

 5. Zijn er foto’s van de units van binnen en buiten van dichterbij?

 6. Ik ben ontzettend geïnteresseerd naar deze woningen. Kunt u contact met mij opnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.