Ecodorper zijn zonder in het ecodorp te wonen. Hoe is dat?

Ik ben Sander.  Mirjam en ik wonen samen met Arthur in Amersfoort.  Toen Mirjam en ik in aanraking kwamen met Ecodorp Boekel waren we beiden meteen enthousiast.  We hebben een half jaar de tijd genomen om te onderzoeken of zo’n leven iets voor ons drieën zou zijn en of de andere bewoners ons zagen zitten als medebewoners.

Toen we uiteindelijk de knoop doorhakten wisten wel al dat we niet meteen in het Ecodorp terecht konden maar we konden niet wachten om te verhuizen.

Omdat we een autorit van 5 kwartier van het Ecodorp wonen en beiden werken moesten we ook een vorm vinden om zowel voor het Ecodorp te werken als ook thuis te klussen om de verhuizing voor te bereiden.

De contacten zijn warm en hartelijk, er wordt moeite gedaan om elkaar op de hoogte gehouden en we kunnen van alles lezen, maar omdat we toch op een flinke afstand van het Ecodorp wonen, duurt het wat langer om elkaar goed te leren kennen.

We ervaren wel dat we bij het Ecodorp betrokken zijn, maar we ervaren geen druk (ook vanwege die zelfde afstand) om ons met de dagelijkse zaken te bemoeien.

Wij werken voor het Ecodorp tijdens meewerkdagen en thuis met werkzaamheden die op afstand kunnen. Mirjam met vrijwilligerscoördinatie (Cirkel Sociaal) en ik met het maken van begrotingen (Cirkel Bouw) en wat IT klusjes (Cirkel IT).  Het bijwonen van vergaderingen op afstand is te doen met de huidige communicatie middelen, maar is niet optimaal.

Je aan te melden als lid, nog voor dat je in het Ecodorp kan wonen, heeft onder andere als voordeel:
* dat je elkaar langzaam maar zeker beter leert kennen;
* dat je goed geïnformeerd wordt over de gang van zaken;
* dat je meer invloed zou kunnen uitoefenen op de beslissingen die genomen worden voor de realisatie van het uiteindelijke Ecodorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.